Onder dit hoofdstuk spreken wij over kalknagels. Echter dit is geen goede woordkeuze en worden deze nagels door een grote groep van de bevolking zo genoemd. Deze nagels hebben niets met “kalk” of “verkalking” te maken. Liever spreken wij van een schimmelnagel, mycosenagel of onychomycose. Onychomycose komt veel voor op de teennagels maar ook de nagels van de handen kunnen besmet raken.
Wilt u uw kalknagels behandelen? Dit is snel en effectief te behandelen door onze hiervoor opgeleide lasertherapeute. Om beide voeten te behandelen moet u rekenen op 1 tot 1 ½ uur. Indien nodig zullen de nagels worden verdund. Onregelmatigheden onder de nagels moeten worden verwijderd en de lasertherapie kan beginnen. Tijdens het behandelen van uw kalknagels worden foto’s gemaakt zodat wij de voortgang kunnen volgen, vergelijken en controleren.

Behandeling kalknagels

Tijdens de behandeling van kalknagels voelen uw nagels warm aan. Een ieder ervaart dit anders maar wanneer u het sein geeft dat het oncomfortabel aanvoelt, zullen wij overgaan tot een volgende nagel en later terugkeren. Bij de behandeling is geen verdoving nodig. Uw nagels moeten 4 keer worden behandeld met een interval van een week tot 10 dagen dus 4 sessies gedurende 28 dagen. Daarna moeten de (zieke) nagels uitgroeien. Dit zal zeker 6 tot 9 maanden gaan duren. Vergeet u geen schone sokken/panty’s mee te nemen voor na de behandeling?

Nieuwe methode bestrijden kalknagels

Nagel Laser Praktijk heeft een nieuwe methode om kalknagels te bestrijden. Met de nieuwe methode wordt de laser ingezet die op de moeilijk bereikbare plekken kan komen. Hiermee kunnen deze kalknagels effectiever worden bestreden.

Laseren kalknagels

Het laseren van kalknagels is voor iedereen geschikt behalve voor epilepsie patiënten. Het laseren om kalknagels te bestrijden is veilig en orale medicatie is niet nodig na de behandeling. Tevens stimuleert het de natuurlijke groei van uw nagels na het laseren van uw besmette nagels.