– Wat is zo bijzonder aan deze behandeling?

Een laserbehandeling voor schimmelnagels is een doorbraak in het behandelen van een
schimmelinfectie. De laser wordt uitwendig toegepast. Er is geen noodzaak tot orale medicatie en geen bijwerkingen zijn ooit gerapporteerd. De lichtstraal van laser energie dringt diep tot de nagel en nagelbed door, de schimmel vernietigend zonder het weefsel er omheen te beschadigen.
 
– Wordt deze behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Neen. Deze behandeling wordt gezien als een cosmetische ingreep. Helaas want ernstige geïnfecteerde vinger- en teennagels kunnen zeker leiden tot schaamte en psychische problemen.
 
– Hoe weet u of ik een schimmelnagel heb?

Diagnose van uw huisarts of wij sturen een biopt van uw nagel naar een laboratorium voor diagnose. Tijdens de eerste kennismaking bekijken wij eerst uw nagels. Nemen eventueel een biopt af en zullen advies en uitleg geven.
 
– Wat als ik maar 1 tot 2 besmette teennagels heb?

Ook al lijken de overige nagels gezond. Meestal zijn ook deze geïnfecteerd doordat de nagels vlakbij elkaar verpakt zijn in een warm en vochtig milieu. De kans op kruisbesmetting is hoog. Wij adviseren de gehele voet te behandelen om herinfectie te voorkomen. In sommige gevallen zullen wij 1 tot 2 nagels behandelen in overleg met de cliënt.
 
– Ik heb maanden Dactarin gebruikt echter zonder succes. Heeft u een advies van een mogelijk ander middel?

Vanuit onze praktische ervaring kunnen wij concluderen dat u deze middelen moet zien ter ondersteuning dus schimmelwerend. Echter het zal de nagel niet genezen. Een uitwendige aanpak van schimmelnagels leidt zelden tot 100% genezing. Het behandelen duurt lang en vergt veel tijd en geduld. Daarbij dient de cliënt zeer “therapie trouw” te zijn.
 
– Mijn arts adviseert terbinafine tabletten. Helpen deze medicijnen?

Ja, van wat wij gezien hebben vanuit de praktijk helpen deze medicijnen de schimmel te bestrijden. Uiteindelijk zal een mooie gezonde nagel terug groeien. Echter deze medicatie is erg belastend voor de lever en nieren. Bespreek dit met uw huisarts.